Rinichii sunt foarte importanti pentru aparatul excretor, acestia avand ca rol principal excretia, ea realizandu-se prin filtrarea sangelui. Se elimina astfel prin urina substantele inutile sau chiar daunataore produse de catre organism sau din alimente. Rinichii sunt si cei care regularizeaza controlul compozitiei urinei.
Rinichii sunt protejati de un strat de grasime, iar forma lor este foarte asemanatoare bobului de fasole. Exista mai multe simptome care anunta faptul ca va confruntati cu unele probleme ale rinichilor, printre acestea numarandu-se disconfortul, dar si durerea localizata intre ultima coasta si fese, aceasta fiind zona lombara.
Atunci cand se confrunta cu problemele de rinichi, unele persoane pot avea diverse simptome precum durerea la urinare, febra varsaturi, dar si greata. Rinichii ajuta la eliminarea compusilor toxici din organism, iar insuficienta renala duce la acumularea toxinelor in sange. Pentru a ajuta asadar rinichii sa se ocupe de filtrarea sangelui va trebui sa consumam cat mai multa apa si anume minim 2 litri de apa pe zi. Este indicat ca o buna parte din apa pe care o consumam sa fie ceaiurile.
Simptome dureri de rinichi
Durerea de spate este un simptom care ar trebui sa ne dea de gandit in cazul problemelor renare. La aceste simptome se mai adauga si problemele digestive. In cazul in care consumati insa suficiente lichide, chiar si un organism predispus genetic la nisip si pietre la rinichi nu va avea nici un fel de problema. Eliminarea compusilor care produc pietre la rinichi se va face treptat pe parcursul zilei.
Top 7 Ceaiuri pentru Rinichi
Exista anumite ceaiuri pe care le puteti incerca, astfel incat sa tineti la distanta problemele cu rinichii, aceste ceaiuri fiind foarte eficiente in ceea ce priveste problema cu care va confruntati.
1. Ceaiul de urzica dezinfecteaza rinichii
Acesta poate fi consumat cu incredere, el avand un rol important in eliminarea bacteriilor. In fiecare dimineata, pe stomacul gol, puteti consuma ceai de urzici. Pe parcursul unei zile, puteti consuma chiar 2-3 cani de ceai de urzici, astfel incat sa va bucurati de efectele sale benefice.
2. Ceai de papadie
Papadia este recunoscuta pentru efectele sale benefice in ceea ce priveste detoxifierea. Principiile amare ale acestei plante cresc diureza si maresc in acelasi timp secretia glandulara. Ea mai este responsabila si pentru normalizarea circulatiei sangelui. Infuzia aceasta de papadie este foarte recomandata in situatia in care toxinele din organism s-au cristalizat sub forma de pietre la nivelul rinichilor.
3. Ceai din strugurele ursului
Aceasta planta este folosita ca medicament de sute de ani. Ceaiul procurat din radacina plantei de strugurele ursului este ideal pentru a trata infectiile de orice fel, inclusiv cele urinare si anume pietrele la rinichi. Ceaiul trebuie insa evitat de femeile insarcinate sau persoanele care sufera de unele probleme de sanatate pentru care iau un anumit tratament.
4. Ceaiul de Solidago – Excelent adjuvant pentru rinichi
Aceasta planta este mai cunoscuta in folclor ca floarea boiereasca, ea facand minuni pentru bolnavii de rinichi. Atat frunzele, cat si florile dezhidratate ale acestei plante sunt foarte utile datorita proprietatilor ei racoritoare. Aceasta proprietate este asadar extrem de utila in tratarea numeroaselor disfunctii ale rinichilor sau ale vezicii urinare. Chiar si bolile grele ale rinichilor pot fi ameliorate de catre aceasta planta.
5. Ceai din radacina de hortensie
Hortensia se gaseste in padurile din sud-estul Americii de Nord. Radacina acestei plante este utila in tratarea durerilor ocazionale la rinichi. Radacina aceasta stimuleaza rinichii si actioneaza ca un foarte bun diuretic. Ea este si extrem de eficienta pentru infectiile urinare, bolile de rinichi sau in prostate.
6. Ceai de coada calului
Coada calului este raspandita atat in Europa, cat si in Statele Unite. Aceasta planta este foarte bogata in minerale, iar mineralul cel mai important este siliciul. Acest ceai sa obtine prin macinarea plantei uscate, el avand rezultate spectaculoase in ceea ce priveste lupta impotriva diverselor infectii genito-urinare. De asemenea, aceasta planta mai este apreciata si datorita faptului ca lupta cu bolile renale sau cu problemele cu prostata.
7. Ceai din radacina de telina
Radacina de telina iese in evidenta prin rizomul sau gros, rotand si mare, el avand numeroase denivelari. Radacina de telina este si foarte apreciata datorita faptului ca este bogata in vitamina A si C, ea avand un nivel ridicat de substante minerale. Printre aceste substante minerale se numara calciul, fierul, potasiul, dar si fosforul sau magneziul. Aceasta radacina este indragita pentru faptul ca ajuta la eliminarea toxinelor din organism datorita numeroaselor sale proprietati diuretice si depurative. Ea mai are si numeroase proprietati antiasmatice si tonice, de aceea un astfel de ceai este perfect pentru o stare de bine.
Sanatatea rinichilor este foarte importanta, acestia reprezentand filtrul organismului. Bolile rinichilor pot fi tratate chiar si prin metode naturale, consumand apa multa, dar si numeroase ceaiuri pentru rinichi. Puteti consuma periodic ceaiuri pentru rinichi astfel incat sa evitati pe viitor diverse probleme de sanatate si sa ajnhgeti sa va simtiti mult mai bine datorita lor.