Acid folic in Sarcina – Recomandari pentru Viitoare Mamici

Putine femei cunosc importanta unui nivel optim de acid folic (vitamina B12) sau folat in organism pe timpul sarcinii. Viitoarele mamici afla despre suplimentele de acid folic in momentul confirmarii sarcini de catre medicii specialisti.
Tubul neural se formeaza inca de dinainte ca unele femei sa descopere ca sunt insarcinate, de aceea este important ca sarcina sa fie una planificata.

Acid folic inainte de sarcina

Acidul folic consumat inaintea sarcinii sau in primele saptamani reduce riscul de posibile malformatii ale tubului neural cu circa 70%, deoarece el se formeaza in primele 3-4 saptamani de sarcina si se dezvolta pentru a forma maduva spinarii si creierul bebelusului.
Consumul de acid folic are si alte beneficii precum o dezvoltare potrivita a placentei sau si mai important producerea globulelor rosii din sange evitand in acest mod anemia.

Acid folic pentru mamici puternice

Lipsa acestui supliment alimentar duce catre oboseala, ameteli, senzatie de slabiciune, pierderi de memorie, pierdere in greutate. Iar pe langa unele malformatii la nivel oral, precum buza de iepure, folatul scade de asemenea riscul unor boli de inima ale fatului.

Administrare acid folic in sarcina

Cantitatea necesara de adic folic este de 0,4 mg/zi, dar aceasta poate varia de la o femeie la alta. Legat de acest aspect ideal este sa cereti parerea medicului deoarece nu este indicat sa depasesti 10 mg/zi.
Unii medici sustin ca acidul folic trebuie administrat din suplimente alimentare. Insa, exista o certitudine ca este extrem de greu sa consumati in jur de un kg de alimente in care se regaseste acidul folic in forma sa naturala cum ar fi spanacul, brocoli, avocado.
Suplimentele cu acid folic sunt printre putinele comprimate farmaceutice acceptate sau chiar indicate in timpul sarcinii.

Alte medicamente in sarcina

Alte medicamente ce pot fi administrate sunt ampicilina, penicilinele si cefalosporinele, acestea fiind cam singurele exceptii. In cazuri exceptionale pot fi permise si unele antialergice, antialgice, antiacide sau medicamente impotriva greturilor, dar numai la recomandarea medicului. Insa pentru binele vostru si al fatului dumneavoastra este indicat sa stati cat mai departe de toate aceste medicamente pentru a evita orice posibil risc.

Related

JOIN THE DISCUSSION

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.