Beneficii Ceai de Ghimbir
Ceaiul de ghimbir este recomandat atunci cand aveti de-a face cu tulburarile digestive. El este folosit asadar in rezolvarea acestor probleme, dar si in tratarea altor probleme precum durerile reumatice sau inflamatiile articulare. Ghimbirul este considerat a fi un aliat remarcabil pentru sanatate, el tratand un numar mare de afectiuni si oferind in acelasi timp un rol benefic sistemului digestiv.
Inca din antichitate ghimbirul a fost utilizat ca planta medicinala, el fiind apreciat pentru faptul ca putea trata gripa si raceala. Trebuie sa profitati asadar de toate proprietatile benefice pe care ghimbirul le ofera organismului. O metoda excelenta de a profita de proprietatile ghimbirului este prin consumul de ceai de ghimbir. Va veti bucura asadar de proprietatile pe care el le ofera.
Ghimbirul Bogat in Vitamine si Minerale
Ghimbirul este foarte bogat in calciu, fier, magneziu, dar si mangan, precum si in diverse vitamine cum este vitamina C, E, dar si B6. Uleiurile volatile de ghimbir au efecte analgezice, sedative, dar si antitermice. Ghimbirul are aproape 400 de compusi identificati, acestia fiind responsabili pentru sprijinirea activitatii altor compusi.
1. Ghimbirul ajuta la digestie
Ghimbirul este foarte eficient din acest punct de vedere, el eliberand stomacul, dar si intestinele de gaze. Odata ingerat, ghimbirul favorizeaza eliberarea unor enzime importante in procesul de digestie. Aceste enzime ajuta la absorbtia eficienta a nutrientilor din alimentatie. Ceaiul de ghimbir combate disconfortul digestiv prin absorbtia de substante benefice. Acest ceai, consumat dupa mesele imbelsugate este excelent pentru o mai buna digestie.
2. Ghimbirul are efect anti-ulcer
Acesta mai are si un efect comparabil cu cel al multor medicamente eliberate pe baza de reteta. El poate distruge parazitii, dar si ouale lor. Infuzia de ghimbir este indicata asadar in tratarea bolilor parazitare. Daca va confruntati cu dureri de stomac, este recomandata o infuzie din ghimbir uscat, aceasta fiind amestecata cu ulei de ricin.
3. Calmarea greturilor matinale
Este eficient din acest punct de vedere, el calmand greturile matinale daca femeia insarcinata va consuma o cana de ceai de ghimbir la doua zile. Acest remediu este excelent pentru femeile care se confrunta cu acest simptom neplacut. Un alt rol al ceaiului de ghimbir este ca diminueaza durerile menstruale. Aceasta planta este asadar foarte utila si in aceasta problema.
4. Ceaiul de ghimbir – Scade tensiunea
Ghimbirul reuseste sa scada tensiunea, acesta relaxand in acelasi timp vasele de sange. El reuseste sa faciliteze circulatia sanguina in tot corpul. Ghimbirul mai este apreciat si pentru faptul ca poate calma greturile cauzate de miscare, dar si ametelile. Ceaiul de ghimbir este o alegere foarte buna in ceea ce priveste buna circulatie a sangelui.
El previne formarea cheagurilor, ajutand la transportul oxigenului, precum si a diverselor substante nutritive catre toate organele vitale din corp. Se reduce riscul de a forma boli cardiovasculare datorita substantelor pe care ghimbirul le ofera.
5. Ajuta la tratarea racelilor si gripelor
Ghimbirul este foarte eficient in tusea expectoranta, el curatand plamanul. Ajuta chiar si in cazul racelilor si in situatia in care aveti de-a face cu gripa. Acesta va tonifica sistemul imunitar, inducand transpiratia. Puteti face ceai de ghimbir aducand apa la punctul de fierbere, dupa care sa introduceti ghimbir in ea si sa lasati la infuzat pentru 10-15 minute. Veti constata ca tusea va fi ameliorata, iar expectoratia va fi favorizata.
6. Amelioreaza simptomele afectiunilor respiratorii precum alergiile sau astmul
Ghimbirul ajuta asadar prin inhibarea unui component al sistemului imunitar responsabil pentru astm si alergii. Ghimbirul reduce inflamatiile cailor respiratorii, in special in cazul plamanilor, reducand simptomele respiratorii asociate cu alergiile de sezon.
7. Ghimbirul eficient impotriva cancerului
El este un dusman redutabil al cancerului, avand un efect antitumoral in leucemii. Extrasele de ghimbir sunt foarte utile asadar in cresterea activitatii splinei, dar si al timusului. El mai este responsabil si pentru productia de fagocite. Se pare ca ghimbirul este apreciat datorita faptului ca inhiba ivazia celulelor canceroase.
8. Ghimbirul imbunatateste tulburarile sexuale
O serie de cerrcetari stiintifice au aratat si faptul ca aceasta planta este utila persoanelor care sufera de tulburari sexuale. Aceasta planta are chiar un efect de „viagra”, imbunatatind asadar viata sexuala. El reuseste sa actioneze asupra organelor genitale, imbunatatind in acelasi timp circualtia sanguina.
9. Reduce inflamatiile articulare si durerile reumatice
Ghimbirul este reconusocut pentru ca reduce inflamatiile articulatiilor, el fiind recomandat in cazul artritei reumatoida. Daca beti o cana cu ceai de ghimbir, dupa ce ati facut exercitii fizice, veti putea evita aparitia febrei musculare, dar si a durerilor la incheieturi. In cazul inflamatiilor locale, compresele cu ghimbir vor putea face minuni.
10. Scade nivelul colesterolului rau
Ghimbirul mai este apreciat si datorita acestui lucru si anume pentru faptul ca scade nivelul colesterolului rau. El reduce riscul de boli de inima si contribuie in acelasi timp la o mai buna circulatie a sangelui. Acesta iese in evidenta printr-un complex optim de minerale, dar si de aminoacizi. Aceasta planta mai este apreciata si datortita faptului ca intareste imunitatea organismului, avand o multime de antioxidanti foarte benefici.